Palvelut » Ruokailu

Ruokailu

Saaristolaista perinneruokaa ja herkkuja nuotiolla

LUONTO- JA VILLIRUOKAA – luonnollisesti

Herrankukkaro on myös toisenlainen ruokamaailmaa. Emme käytä lisäaineellisia, teollisesti prosessoituja raaka-aineita ja valmisteita, vaan teemme käytännöllisesti katsoen lähes kaiken itse. Saaristoleivän leipomista myöden. Omassa keittiössämme, paikan päällä. Tässä ja nyt. Siinä ruokamme herkullisuuden ja  terveellisyyden salaisuus. Ruokamme on lisäksi pääosin Villiruokaa. Luonnosta saatua ja luonnollisesti kasvanutta ruokaa. Meren, metsän ja peltojen aitoja makuja. Kalaa, riistaa, sieniä ja marjoja luonnon villiyrttien ryydittämänä.

Käytämme luonnon raaka-aineita vuodenaikojen, saatavuuden ja saalistilanteen mukaan. Ruoan tarjoamme buffetpöytänä, jotta esimerkiksi erityisruokavalion omaavilla olisi hyvät valinnanmahdollisuudet. Erikoisuutena tarjoamme myös mahdollisuutta aktiiviruokailuun. Tällöin vieraat saavat informaatiota ja opastusta sekä saavat itse osallistua oman halunsa mukaan valmistukseen ruokailun lomassa. Tarjoamme vähälaktoosista ruokaa. Kaikki maitotuotteemme ovat vähälaktoosisia.

Menuesimerkkejä

Villiruokaillallinen, luonnonläheinen uutuus

Voidaan tarjota normaalisti seisovana pöytänä sisätiloissa tai sään salliessa laiturialeen rantalaavulla avotulien ja myrskylyhtyjen loisteessa. Lisämaksusta myös ohjattuna aktiivitoteutuksena ruokaa valmistaen ja siitä nauttien.

KYLMÄPÖYDÄSSÄ mm. vihersalaatti, sienisalaatti, rymättyläläisiä etikkasuolakurkkuja, savujuustoa, puolukkasurvosta, keitettyjä kananmunia,  itse kylmäsavustettua lohta, itse kylmäsavustettua lihaa, mätimousse, riistapatee, kolmea lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa. Itse leivottua saaristoleipää ja tyrnivoita.

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ esimerkiksi riistamakkaraa, riistakäristystä, haudutettua härän poskea, riistapihvit, aurajuustopunajuuripaistosta, sienimuhennosta, Rymättylän kuuluja perunoita naapurin pellolta. Kaloja vähintään 5 laatua saalistilanteen mukaan. Savustettuna, halstrattuna tai loimutettuna.

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.

Koivuniemen Jannen saaristolaispöytä, suuren suosion saavuttanut klassikko

KYLMÄPÖYDÄSSÄ salaatteja, rymättyläläisiä etikkasuolakurkkuja, itse tehtyä kotijuustoa ja puolukkasurvosta, keitettyjä kananmunia, graavattua merilohta, itse kylmäsavustettua lihaa, kahta lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa. Kyytipojaksi emännän leipomaa saaristolaisleipää ja tyrnivoita.

LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ esimerkiksi hunajahauteessa kypsynyttä juureshaudetta. Isännän erikoisuus: Oskarin silakat eli kermassa sillin kera muhinutta silakkarullaa. Sekä riistalihapullia. Kalaisäntämme rannassa savustamia, loimuttamia ja halstraamia kaloja. Vähintään neljää lajia. Keitettyjä Rymättylän kuuluja perunoita naapurin pellolta (luvalla)

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.