Info » Frågor

Frågor

Vi skulle vilja ha enstaka rum och/eller bara övernatta. Är det möjligt?

Herrankukkaro tillhandahåller faciliteter för konferenser, utbildning och rekreation efter förhandsbokningar. Tyvärr tillhandahåller vi för tillfället inte tjänster till enskilda resenärer eller kunder. För våra rekreations- och festevenemang är minimikravet en grupp på tio personer. När det gäller konferens- och kursdagar för mindre grupper kan du fråga vår säljpersonal.

Vilken utrustning finns i stugorna? Har de till exempel handdukar, sänglinne och annan nödvändig utrustning?

Herrankukkaros stugor har sänglinne, handdukar, tvål och schampo samt hårtork.

Vi har hört att Herrankukkaro kan tillhandahålla konferens- och boendefaciliteter för flera grupper samtidigt. Är området stort och är avstånden långa mellan boende-, konferens- och matfaciliteterna och basturna?

Alla byggnader i Herrankukkaros fiskehemman ligger endast några steg från varandra. Området är emellertid utformat så att varje grupp får vara i fred.

Hur ska man gå till väga i bastun? Är det gemensamma bastur, och tillhandahåller ni handdukar? Vi har hört att ni ibland har andra grupper på besök. Går vi alla i bastu på samma gång?

Vanligen försöker vi reservera en egen bastu för varje grupp, eller en separat tid när det är möjligt. Mindre grupper bastar och använder poolavdelningen samtidigt med andra grupper av samma storlek.

Män och kvinnor har separata tvätt- och omklädningsrum. I basturna, badtunnorna och på terrassen bär gästerna baddräkt – liksom i spaet. I omklädningsrummen finns handdukar, baddräkter (vid behov) och hårtork, och i tvättrummen alla behövliga typer av tvål och schampo.

Vi planerar att ordna konferens på Herrankukkaro. Har det gamla fiskehemmanet modern konferensutrustning?

Alla konferensrum i Herrankukkaro är försedda med WLAN, så du har tillgång till internet överallt, bara din laptop är utrustad med trådlös internetförbindelse. Alla konferensrum har också tuschpennor, pennor, block, filmduk, blädderblock och dataprojektor.

Kan man lyssna på musik i måltidslokalen?

Det finns CD-spelare i måltidslokalerna, och du kan ta egna skivor med. Du kan också t.ex. spela upp musik från din mobiltelefon här. I Rantasali-rummet finns en modern audioanläggning med fasta högtalare. Ljudanläggningen är emellertid i första hand avsedd för bakgrundsmusik. När det gäller t.ex. karaoke lönar det sig att diskutera med vår säljpersonal.

Hur beaktas allergiska personer vid måltider?

All mat på Herrankukkaro är tillagad av låglaktosprodukter, och alla andra matallergier som har meddelats i förväg beaktas vid varje måltid.

Vi kommer till Herrankukkaro direkt från ett möte i Åbo och de flesta av oss är klädda i kostym, men vi kommer att delta i utomhusaktiviteter. Hur ska vi förbereda oss med klädseln?

Vi rekommenderar bekväma skor och fritidskläder för dem som kommer till Herrankukkaro. Vi är också beredda att ta emot grupper som kommer direkt från t.ex. en affärslunch och ändå se till att de njuter av vistelsen, oberoende av vädret. Här på Herrankukkaro har vi bland annat regnkläder, varma overaller, rockar, stövlar, handskar och mössor.

Är området tillgänglighetsanpassat för dem som rör sig med rullstol eller rollator?

Byavägen i det gamla fiskehemmanet kan naturligtvis inte jämföras med jämn asfalt, men vi försöker alltid beakta alla rörelsehämmade gäster. Vi rekommenderar ändå att du i förväg diskuterar saken med vår säljpersonal, så att vi kan betjäna alla deltagare på bästa möjliga sätt.

Vårt program på Herrankukkaro börjar redan på morgonen, men boendet är tillgängligt först klockan 17.00. Varför? Var kan vi placera vårt bagage tills vi får tillgång till boendet?

Ni får tillgång till boendet på eftermiddagen för att städpersonalen ska hinna förbereda stugorna för er efter de föregående gästerna. Vår personal visar var ni kan förvara ert bagage tills ni får tillgång till stugorna.

Kan vi komma med egen båt och kan båten ligga vid kajen under evenemanget?

Ja. Vi rekommenderar ändå att ni frågar efter båtplatser av vår säljpersonal när ni bokar evenemanget.

Hur implementerar Herrankukkaro principerna för hållbar utveckling?

Vi strävar efter att efterleva principerna för hållbar utveckling så noga som möjligt. Till och med byggnaderna avspeglar dessa principer, eftersom de alla är byggda av trä. Vi försöker alltid använda vild- och närmat, såsom Rimitos berömda tidiga potatis. Dessutom är all el som vi använder vindkraftsel.

Vi hade velat bada bastu vid midnatt, men har fått höra att det inte går. Varför inte?

Vi vill respektera den fantastiska stillheten i skärgården och har därför begränsat bastandet och simmandet så att det avslutas klockan 22.00. Då inleds strandfriden på Herrankukkaro. Ljud färdas otroligt långt över stilla vatten, och vi vill inte störa andra som njuter av naturen och stillheten. Ni kan emellertid fortsätta kvällen så länge ni vill i den lokal som reserverats för er.

Finns det en kiosk på Herrankukkaro, där man kan köpa t.ex. alkohol, läsk eller souvenirer?

Det finns en kiosk på Herrankukkaros ”torg”. Här kan du också köpa presenter, t.ex. de fina Herrankukkaro-muggarna av trä. Dessutom kan du köpa med dig det populära skärgårdsbrödet som bakats på Herrankukkaro.

Kan vi ta med oss egna drycker till Herrankukkaro?

Herrankukkaro har fullständiga rättigheter. På grund av alkohollagstiftningen är det inte tillåtet att ta med sig egna alkoholdrycker till området.

Är sällskapsdjur tillåtna på Herrankukkaro?

Vi vill även erbjuda allergiker en trevlig miljö och därför är det tyvärr inte tillåtet att ta med sig djur till Herrankukkaro.


Välkommen till Herrankukkaro – skärgården när den är som bäst!