Tjänster » Aktiviteter » Äventyr i skärgården

Äventyr i skärgården

METARTÄVLING PÅ BRYGGAN/PIMPELTÄVLING PÅ IS

När metade du senast? Metspö och mask för alla deltagare. Lugn atmosfär, men spännande tävling!

Längd 30 - 60 min

OLIKA TYPER AV SPORTFISKE under ledning av professionella fiskeguider

Sportfiske med våra yrkesguider på de bästa fiskeplatserna i skärgården! Erfarenhet och kompetens så att det räcker även för krävande fiskare!
Alternativ:

  • Jiggfiske efter gös och abborre
  • Kast- och spinnfiske efter gädda
  • Spinnfiske efter gös i sommarnatten
  • Strömmingsmete

Längd 2-6 h

LÄR AV FISKVÄRDEN – ALLT OM FISK

Hur man röker, kallröker, halstrar och flamsteker fisk!
Vad ska jag göra med en hel färsk fisk? Efter kursen på Herrankukkaro vet du hur du gör. I fiskvärdens rike, bland rökugnar och lägereldar, får du bland annat veta hur du ska röka, halstra och flamsteka fisk. I mindre grupper kan deltagarna själva medverka. I större grupper får en del delta aktivt medan de övriga följer med. Alla får med sig en delikatess av säsongens fisk samt fantastiskt skärgårdsbröd, bakat av Herrankukkaros värdinna.

Längd 60 - 90 min

RIMITOSTRÖMMING

Säsongsenlig, smaklig kryddströmming tillagas tillsammans med Herrankukkaros fiskvärd. Deltagarna får också lära sig fiskvärdens knep för att röka fisk och se hur Herrankukkaros rökta fiskdelikatesser tillagas. Alla får med sig en burk självlagad kryddströmming och Herrankukkaros värdinnas skärgårdsbröd.

Längd ca 60 min

OS FÖR NOTDRAGARE

Särskilt för grupper som förutom tävlingen vill uppleva känslan av en genuin barndomsvinter…
Grenar är bland annat skottkärrerace, sparkslalom, borrning, slängkälkstafett, plankskidor.

Längd ca 60 min

SPARKSAFARI

Guidad utfärd med sparkstötting på havsisen. Deltagarna förses med all nödvändig utrustning. Efter safarin avnjuts kokkaffe över öppen eld.

Längd ca 60 min

MED RYSSJEBÅT TILL SMUGGLARKUNGENS GROTTGÖMMOR

Skärgårdsäventyr på en intilliggande ö där smugglarkungen höll hov under förbudslagen. Färden till ön Nimetön (”Namnlös”) går med traditionella ryssjebåtar eller till fots genom det storslagna landskapet. Vi besöker en grottgömma från förbudstiden, erbjuds smakprov och hör berättelser från den intressanta perioden. Utfärden avslutas med kokkaffe över öppen eld vid ett strandvindskydd.

Längd 2 h

RODDBÅTSFÄRD

Gemensam rodd i genuina 20 personers ryssjebåtar i det vackra skärgårdslandskapet och i gott sällskap - lugnt och stämningsfullt. Dessutom möjlighet att göra en liten runda med motor i närvattnen.

Längd ca 60 min

SJÄLVLAGAD PINNFISK VID LÄGERELDEN

Under ledning av guiden tillagas läcker pinnfisk av lax vid en stämningsfull öppen eld.

Längd ca 60 min

KVÄLLSSAMVARO

Kvällsprogram även för den mest kräsna.

Våra lokaler lämpar sig utmärkt för de mest olika kvällsprogrammen! Om ni så önskar kan vi ordna kvällsprogram för er, alltifrån vinprovning och positiva föreläsningar till landets hetaste stand up-komiker och underhållningsorkestrar. Eller så kan ni ta med er eget program. Vilket som passar er bäst!