Leikkimieliset harrastukset

TORPPARIN PIHAPELIT

Hauskaa kisailua perinteisten pihapelien merkeissä. Lajeina vuodenaikojen mukaan mm. jousipyssyammunta, löylyn heitto, nuotion sytytys, sokkorata, väärän käden pallonheitto, hevosenkengän heitto, pähkinätehtäviä jne. Eli ryhmähenkisiä tehtäviä joukkueissa. Tässä jokainen löytää itsestään lapsen ilon!


SEIKKAILURATA PUISSA

Herrankukkaron seikkaulurataan kuuluu yläköysirata, joka kävellään vaijeria pitkin päästä päähän. Ja tämän jälkeen liu’utaan vaijeriliukua alas. Radalle ei tarvita erityistä ennakko-osaamista. Varusteiden käyttö opastetaan seikkaperäisesti ennen radalle pääsyä ja kiipeilyradalla toimitaan oppaan opastuksella. Kaikki turvallisuusvarusteet sisältyvät.


PELASTUSPUKUKELLUNTA/TERAPIAKELLUNTA

Pelastuspukukellunta, terapiakellunta – haastavaa tai leppoisaa yhdessä tekemistä meren sylissä. Valintanne mukaan aktiviteetista voidaan rakentaa fyysisempi pelastautumisharjoitus tai voitte rentoutua aaltojen mukana taivasta katsellen. Voidaan toteuttaa avovesikaudella ja talvikaudella avannossa. Pukujen käyttöön opastetaan ja aktiviteetti toteutetaan oppaan opastuksella. Kellumaan pääsee 10 henkilöä kerralla, isoille ryhmille aktiviteetti voidaan toteuttaa yhdistettynä toiseen aktiviteettiin.


SOLMUT HALTUUN

Merimiessolmu, paalusolmu, jalussolmu, siansorkka ja ulkosorkka-solmut eivät ole mutkikkaita sitoa. Olit sitten maalla, merellä tai ilmassa, niin solmuja tarvitaan. Siis ilman vaikeasti avattavia umpisolmuja. Solmuja voidaan sitoa, niin ulkona kuin sisätiloissakin ja lopuksi jokainen saa suosikkisolmunsa kotiin vietäväksi päreeseen kiinnitettynä.


KÄÄPÄPAPERIN TEKO

Kun halutaan persoonallisen näköistä paperia, sitä voidaan valmistaa käävästä. Eri kääpälajeista tulee eriväristä paperia. Lisää väriä saadaan erilaisilla luonnonmateriaaleilla värjäämällä: puolukalla vaaleanpunaista, ruoholla vihreää jne. Kääpäpaperin valmistaminen on helppoa ja hauskaa käsillä tekemistä, jossa valmiiksi jauhetun kääpämassan avulla jokainen saa tehdä luovasti oman näköistään paperia. Aktiviteetin lopuksi jokainen saa tekemänsä paperin mukaan kotiin vietäväksi.


VERI KIERTÄMÄÄN!

Leikkimielinen happihyppelyaktiviteetti ryhmätehtävänä kokouksen lomaan. Vaikkapa kahvitaukoon yhdistettynä virkistämään oloa ja vilkastuttamaan verenkiertoa.


HERRANKUKKARON KEPPEILYT

Kehon hapetusta ja venyttelyä kokousten lomaan tai ennen saunaa. Ryhmän tarpeiden mukaan rakentuva liikuntatuokio sauvojen avulla. Sisältäen sauvakäytön "niksit", leikkimielisen mäennousu ja monipuolisen kehon venyttelyn.


SIENIRETKI SAARISTOMAISEMASSA

Retkelle osallistujat saavat tietoa yleisimmistä ruokasienistä ja siitä, kuinka helppoa niistä on valmistaa hyvää, terveellistä ja täyttävää Villiruokaa. Kierroksen aikana tulevat tutuksi niin tatit, haperot kuin vahverotkin.

Retken aikana kerätään opittuja sieniä ja opetellaan käsittelemään ne oikeaoppisesti. Sienet paistetaan nuotiolla herkulliseksi savukalalla ja pekonilla höystettynä, sipulin ja mausteiden kera. Avotulen loimussa nautittu Villiruokaelämys on täydellinen, kun vastapaistettu sienipaistos nautitaan saaristolaisleivän päältä ja kyytipojaksi saadaan aitoa nokipannukahvia.


HERRANKUKKARON POLKU

Kilometrin mittaisella vaelluksella tutustutaan Herrankukkaroon ja sen luontoon sekä muinaismuistomerkkien johdattamana tehdään aikamatka historiaan Ison Vihan aikaan Tapani Lövfingin seikkailujen muodossa Rymättylän vesillä.
Retken aikana tehdään 4 - 5 kevyttä ryhmätehtävää. Kierros päättyy avotulille, joiden ääressä nautitaan "Herrankukkaron hönkäys"

KIELTOLAKI SAARISTOSSA

Kieltolaki saaristossa -pirturetki kertoo Kieltolain tulosta Suomeen ja elämästä sen aikana sekä seikkailurikkaista tapahtumista merellä ja rannikkoalueilla. Retken aikana ratkotaan pirtumiesten pulmia Herrankukkaron tarinapoluilla vaellellen. Kierros päättyy avotulille, joiden äärellä maistellaan "kiellettyä keitosta".


PURJEHDUKSEN ALKEISKURSSI

Opettajina purjehduksen 6 kertainen Suomen mestari sekä kaksinkertainen Atlannin ylittäjä. Veneenä yli 50 v vanha mahonkikaunotar One off vene s/y Merimarja. Kurssi sisältää lyhyen teoriaopetuksen ja halutun määrän purjehdustunteja.
Osallistujamäärä maksimi 3 henkeä. Isommille ryhmille Naantalin Purjehdusseuran Hai- purjeveneitä tarvittava määrä opettajineen. Maksimi 8 venettä.


Ainoastaan talvella:

NUOTANVETÄJÄN OLYMPIALAISET

Talviajan aktiviteetti, jossa hauskoja lajeja tiimeittäin, joko leppoisasti tai tosissaan toteutettuna! Tämän aktiviteetin aikana loska vain kasvattaa tunnelmaa entisestään, ja parhaimmillaan saadaan nauttia lapsuuden talven tunnelmasta!

POTKUKELKKASAFARI

Opastettu retki potkukelkoilla meren jäälle. Retkelle lähtijät varustetaan kaikilla tarvittavilla varusteilla. Safarin jälkeen nautitaan nokipannukahvit, sekä nuotiolla itsevalmistettua tikkukalaa.

Lisää aktiviteettejä:

TUTUSTU MYÖS: