Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon

Villiä ja läheltä - Ruokamatka tarinoiden saaristoon

Tuote esittelee Herrankukkaron, lähialueen ja yleisesti Suomen saariston ruoka- ja luontokulttuurin erinomaisuuksia. Tukeutuen perinteisiin, lähialueen raaka-aineisiin sekä villiruokaan. Meren ja metsän antimiin, luonnollisesti kasvaneisiin ruokiin, jotka valmistetaan perinteiseen saaristolaiseen tapaan. Puhtaus, korkea laatu, aitous ja alkuperäismaut kohdallaan.

Ohjelma toteutetaan luonnossa. Villikalan käsittely sekä valmistus toteutetaan meren äärellä kauniissa saaristolaismaisemissa elävän tulen loimutessa. Nostalgiaa ja aitoa saaristokulttuuria henkivä tutustumisretki taitetaan kävellen lähialueella.

Tuotteen erinomaisuus on sen ympärivuotisuudessa. Niin ruokien kuin tutustumiskohteidenkin punaisena lankana toimii aidot, todelliset tarinat, joita kuorrutetaan vahvasti huumorilla.


Ohjelma sisältää:

 • Tervetuliaismaljana saaristolainen ”tervaplörö”
 • Tarinatuokio Suomen saariston ruokahistoriasta vuosituhansien saatossa.
 • ”Kaikki villikalalasta” Villikalan käsittely ja valmistuskurssi.
 • Villiruokanyytin rakentaminen lähiruoasta ja perinteisen nuotiovalmistuksen aloittaminen
 • Kävelykierros kalastajatilan tiluksilla. Tutustuminen mallassavusaunan käyttöön, kurkkaus Mummonmökin kiviperustassa sijainneeseen isoon pirtukätköön aitojen tarinoiden saattamana, patikointi läheisille ryssänuuneille 1700-luvun venäläissotilaiden leivinuuneihin.
 • Rantanuotiolla valmistuneiden villiruokanyyttien nauttiminen.
 • Kotiintulijaisiksi reseptivihkoset villikalan valmistuksesta ja saariston tarinoista. Kainaloon myös itse leivottu Saaristoleipä.


Toteutus: Ympäri vuoden

Kesto: 3-4 tuntia

Hinta:

350 €/ryhmä + 38 €/hlö alv. 0%
(min. 8 hlö ryhmät)

Tuote sisältää:

 • Tervetuliaismalja
 • Tarinatuokio
 • ”Kaikki villikalasta” kalan käsittely ja valmistuskurssi.
 • Villiruokanyytin rakentaminen lähiruoasta ja perinteisen nuotiovalmistuksen aloittaminen
 • Kävelykierros tarinoiden saattelemana
 • Villiruokanyyttien nauttiminen nuotiolla


Väliajan virkistysjuomana koivunmahlapirtelö!

Ohjelma voidaan toteuttaa myös kokopäivätoimisena, jolloin tilaisuuteen lisätään:

VAIHTOEHTO 1 (avoveden aikaan)

Rysäveneretki saarten syliin, tutustuminen Röölän kalastajakylän Dikseli sillimuseoon, vierailu Brinkhall Sparkling viinitehtaassa sekä patikointi Nimettömän saaren huipulle, jossa tarinoidaan ison luolan toiminnasta pirtukätkönä ja kurkataan saaristosissi Tapani Löfvingin piiloluolaan.

Villiruokainen päivä sisältää nuotiolounaan lisäksi iltapäivän tikkukala ja –pullanautiskelun avotulen äärellä. Illallisena nautitaan Koivuniemen Jannen yli 30 lajin lähiruokapainotteinen villiruokaillallinen, jossa merkittävän osana kalastajaisännän savustamat, halstraamat ja loimuttamat villikalat.

Ilta kruunataan maailman suurimman maasavusaunan lempeillä löylyillä sekä Kaislikkokylpylän hellivillä lämminvesialtailla.

VAIHTOEHTO 2

Kalanpyydysten kokeminen. Omalta vesialueelta rannan edustalta koemme edellisenä iltana lasketut pyydykset. Verkkoja, pitkäsiimaa ja katiskaa. Heittouistelu rannasta on myös jännittävää puuhaa. Mato-onkiminen on monelle uusi, monelle riemukas lapsuuden kokemus. Talvella koetaan verkot jään alta, kalastetaan hauenkoukuilla ja pilkitään avannosta. Virtaavan salmen Ahti suo anteinaan vaihtelevasti villikalan parhaimmistoa. Ahvenia, lahnoja, suutareita, norsseja, silakoita, haukia ja paljon muuta.

Päivän saaliit valmistetaan yhdessä ja nautitaan illallisella, Koivuniemen Jannen saaristolaispöydässä. Tilaisuuden päättää löylyt maasavusaunan lauteilla sekä rentoutuminen Kaislikkokylpylän lämminvesialtaissa.

VAIHTOEHTO 3

Villiä ja lähellä pakettiohjelmaan voidaan lisätä myös muita luontoruokaan perustuvia ohjelmia. Villiyrttiretki, sieniretki, marjaretki, erilaiset kalastusretket mm. kuhan yöuistelu, silakan pilkkiminen, ison kalan uisteluretket ym. Retkiin on myös yhdistettävissä aiheen mukainen ruoan valmistuskurssi.

Kysy tarjousta!

Muita suosikkeja:

Kiinnostuitko? PYYDÄ TARJOUS TÄSTÄ >>

Herkkuja saariston tapaan

TUTUSTU MYÖS: