Herrankukkaro tarjoaa yhteistyöverkostonsa kanssa ruokaelämyksiä vierailleen missioinaan: Aitous, alkuperäisyys, vanhoillisuus, rehellisyys, nostalgisuus, yksinkertaisuus, ekologisuus, kestävä kehitys, paikallinen saaristolaisuus sekä luonnossa ja luonnollisesti kasvanutta villiruokaa. Tämä punainen lanka seuraa kaikkea ruokatarjontaa – aamiaisia, välipaloja, lounaita, illallisia ja aktiviteettiruokailuja: nuotionautiskelua, retkiruokaa, ruoan valmistuskursseja sekä kotiin vietävää tuliaisruokaa. Pääsääntöisesti ruokailut tapahtuvat ulkona: rantalaavuilla, laitureilla, nuotiopaikoilla ja retkien yhteydessä.
Raaka-aineet hankitaan pitkälti Suomen kuuluisimman kalapitäjän Rymättylän vesiltä, metsistä ja pelloilta. Ruoka tehdään paikan päällä paikallisten taitajien toimesta. Esimerkiksi kalan kulku parhaimmillaan naapurin kalaverkoista savustusuuniin ei jätä havaittavaa hiilijalanjälkeä. Muun ohjelman lisäksi järjestämme erilaisia aktiviteetteja ruokaan liittyen – mm. sieni-, marja- ja yrttiretkiä, joiden yhteydessä on mahdollisuus saada opastusta niiden luonnonmukaiseen valmistukseen. Kalastukseen liittyy saaliin perkaus ja kalaruoan valmistus savustamalla, loimuttamalla, halstraamalla, graavaamalla yms. Kaikki kalasta –kurssilla alan saaristolaiset osaajat toimivat opastajina ympärivuotisesti. Esimerkkinä emännän tilallamme leipoma saaristolaisleipä on jo maankuulu. Sitä ovat kotiintuomisiksi hankkineet jo kymmenet tuhannet vieraat, samoin kala- ja sieniruokia.