Ruoka

Tie asiakkaittemme sydämiin käy vatsan kautta

Luonto- ja villiruokaa -luonnollisesti


Herrankukkaro on myös toisenlainen ruokamaailma. Teemme käytännössä lähes kaiken itse omassa keittiössämme – saaristoleivän leipomisesta alkaen. Raaka-aineemme ovat luonnosta saatuja: meren, metsän ja peltojen aitoja makuja. Suosimme vastuullisesti pyydettyä villikalaa sekä riistaa. Arvostamme puhtaiden raaka-aineiden makuja ja käytämme niitä eri vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.

Ruoan tarjoamme buffetpöytänä, ja otamme huomioon etukäteen ilmoitetut ruoka-ainerajoitteet. Erikoisuutena tarjoamme myös mahdollisuuden aktiiviruokailuun, jossa vieraat pääsevät itse osallistumaan oman ruokansa valmistukseen.

Ostamme mahdollisimman paljon raaka-aineita lähialueiden tuottajilta, kuten Mattilan tilalta (Aasla), Mikolan Luomutilalta (Rymättylä), Vakka-Yrtiltä (Taivassalo), Mimi's Kotipellon Puutarhalta (Mynämäki), Yrittipajalta (Säkylä) sekä Toivosen Lähikalan kalastajapariskunnalta.

Huolella laadittu viinilistamme painottaa pientuottajia, joiden vuosituotanto on rajallinen. Monet heistä ovat perheomisteisia tiloja, jotka harjoittavat pitkäjänteistä ja tinkimättömän laadukasta viininvalmistusta. Kaikki viinit listallamme on valittu täydentämään Herrankukkaron ruokamaailmaa ja sen makuja.

Alta löydät vaihtoehtomme ruokapöytien suhteen. 

Kaikki tarjoamamme ruoka on laktoositonta ja suurin osa myös gluteenitonta.

Herrankukkaron klassikko

Koivuniemen Jannen saaristolaispöytä

Valikko


"Vil­li­ka­lan hyö­dyn­tä­mi­nen oli­si koko Suo­mes­sa hyvä jut­tu. Täs­sä esi­merk­ki, kuin se käy­tän­nös­sä voi­daan teh­dä hy­vin ja asi­a­kas­ta kiin­nos­ta­vas­ti" Hungry for Finland tuomariston kommentti

Airismaan mamman menu


KYLMÄPÖYDÄSSÄ  Trekolin keisarisalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, kananmunan puolikkaat, savujuustoa rannan uunista, tyrnisurvos ja puolukkasurvos, luotojen perunasalaatti, graavattua lohta, kalastajan herkkumousse, Länstalon papan savulihaa, kolmea yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, itse leivottua saaristolaisleipää ja tyrnivoita.


Kaloja vähintään neljää laatua saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi savulohta, kampelaa, ahventa, norssia, lahnaa tai suutaria.


LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ keitetyt perunat, punajuuripaistos, Airismaan mamman lihamureke, uunikanapataa, sienimuhennos.


JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.

Villiruokaa saariston tapaan

Villiä ja läheltä

Villiä ja läheltä

Minimiryhmäkoko 20 henkilöä

Lounas Herrankukkaron Emännän tapaan


Herkullinen ja maittava lounas Herrankukkaron emännän tapaan. Kyytipojaksi kahvit ja makea jälkiruoka.


Esimerkiksi yksi vaihtoehdoista:


Kermainen kalakeitto & saaristolaisleipä ja tyrnivoi.


tai


Yrttinen kauratto ja kermainen uunibroileri


tai


Merimiespihvi/ Savukalakiusaus/ Kaalikääryleet

Grillimenu


Kylmäpöydässä:  

Raikas salaatti ja isännän salaatinkastike, metsäsienisalaatti, marinoitu tomaatti-sipulisalaatti, perunasalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkut.


Lämpimässä pöydässä:  

Makkaralajitelma, mausteiset lohkoperunat, savukassler, BBQ-ribs, grillikana, lämmin kasvislisuke.


Jälkiruokana hyväntuulen kahvi / tee ja emännän marjaisa jälkiruokayllätys


Lisämaksusta savukalaa

Tutustu myös

Share by: