Tie asiakkaittemme sydämiin käy vatsan kautta
Herrankukkaro on myös toisenlainen ruokamaailma. Teemme käytännössä lähes kaiken itse omassa keittiössämme – saaristoleivän leipomisesta alkaen. Raaka-aineemme ovat luonnosta saatuja: meren, metsän ja peltojen aitoja makuja. Suosimme vastuullisesti pyydettyä villikalaa sekä riistaa. Arvostamme puhtaiden raaka-aineiden makuja ja käytämme niitä eri vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.
Ruoan tarjoamme buffetpöytänä, ja otamme huomioon etukäteen ilmoitetut ruoka-ainerajoitteet. Erikoisuutena tarjoamme myös mahdollisuuden aktiiviruokailuun, jossa vieraat pääsevät itse osallistumaan oman ruokansa valmistukseen.
Ostamme mahdollisimman paljon raaka-aineita lähialueiden tuottajilta, kuten Mattilan tilalta (Aasla), Mikolan Luomutilalta (Rymättylä), Vakka-Yrtiltä (Taivassalo), Mimi's Kotipellon Puutarhalta (Mynämäki), Yrittipajalta (Säkylä) sekä Toivosen Lähikalan kalastajapariskunnalta.
Huolella laadittu viinilistamme painottaa pientuottajia, joiden vuosituotanto on rajallinen. Monet heistä ovat perheomisteisia tiloja, jotka harjoittavat pitkäjänteistä ja tinkimättömän laadukasta viininvalmistusta. Kaikki viinit listallamme on valittu täydentämään Herrankukkaron ruokamaailmaa ja sen makuja.
Alta löydät vaihtoehtomme ruokapöytien suhteen.
Kaikki tarjoamamme ruoka on laktoositonta ja suurin osa myös gluteenitonta.
Saarlan keisarisalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, Herrankukkaron savujuustoa ja puolukkasurvosta, yrtein maustetut kananmunanpuolikkaat, graavattua lohta tai kylmäsavulahnaa, paikan päällä lämminsavustettua lihaa, kolmea lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, emännän leipomaa saaristolaisleipää ja tyrnivoita.
Kaloja vähintään kolmea lajia saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi savulohta, ahventa, norssia, lahnaa tai suutaria.
Hunajahauteessa kypsytettyjä juureksia, kasvisgratiini, tyrnikanaa, Kirveenrauman lihapata, keitetyt perunat.
Emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.
"Villikalan hyödyntäminen olisi koko Suomessa hyvä juttu. Tässä esimerkki, kuin se käytännössä voidaan tehdä hyvin ja asiakasta kiinnostavasti" Hungry for Finland tuomariston kommentti
KYLMÄPÖYDÄSSÄ Trekolin keisarisalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, kananmunan puolikkaat, savujuustoa rannan uunista, tyrnisurvos ja puolukkasurvos, luotojen perunasalaatti, graavattua lohta, kalastajan herkkumousse, Länstalon papan savulihaa, kolmea yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, itse leivottua saaristolaisleipää ja tyrnivoita.
Kaloja vähintään neljää laatua saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi savulohta, kampelaa, ahventa, norssia, lahnaa tai suutaria.
LÄMPIMÄSSÄ PÖYDÄSSÄ keitetyt perunat, punajuuripaistos, Airismaan mamman lihamureke, uunikanapataa, sienimuhennos.
JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.
Villimpi vihersalaatti, riistanvartijan salaatti, marinoidut kantarellit, naapurikylän valkosipulisuolakurkkuja, savujuustoa, tyrnisurvos ja puolukkasurvos, kananmunanpuolikkaat, graavattua villikalaa, kylmäsavustettua villikalaa (lahna), lämminsavustettua lihaa (lammas), Lauttarannan savukalamousse, neljää lajia yrtein ja villimarjoin marinoitua silakkaa, itseleivottua saaristoleipää puolukalla ryyditettynä ja tyrnivoita.
Savukaloja vähintään viisi lajia saalistilanteen mukaan. Esimerkiksi lohta, kotimaista siikaa, ahvenfileitä, kampelaa, norssia, lahnaa tai suutaria.
Hirvipataa, peuran paistia, punajuuripaistos, metsäsienimuhennosta, Rymättylän kuuluja perunoita naapurin pellolta (luvalla).
Emännän marjainen jälkiruokayllätys. Hyväntuulen kahvit ja tee.
Herkullinen ja maittava lounas Herrankukkaron emännän tapaan. Kyytipojaksi kahvit ja makea jälkiruoka.
Esimerkiksi yksi vaihtoehdoista:
Kermainen kalakeitto & saaristolaisleipä ja tyrnivoi.
tai
Yrttinen kauratto ja kermainen uunibroileri
tai
Merimiespihvi/ Savukalakiusaus/ Kaalikääryleet
Kylmäpöydässä:
Raikas salaatti ja isännän salaatinkastike, metsäsienisalaatti, marinoitu tomaatti-sipulisalaatti, perunasalaatti, naapurikylän valkosipulisuolakurkut.
Lämpimässä pöydässä:
Makkaralajitelma, mausteiset lohkoperunat, savukassler, BBQ-ribs, grillikana, lämmin kasvislisuke.
Jälkiruokana hyväntuulen kahvi / tee ja emännän marjaisa jälkiruokayllätys
Lisämaksusta savukalaa