Päivä aloitetaan Herrankukkaron
tervetulotilaisuudella, jossa isäntä kertoo päivän kulusta sekä tarinoita ympäröivästä saaristosta.
Kokousta vietetään Herrankukkaron idyllisissä kokoustiloissa. Työ taukoaa kun ruokapöytään siirrytään nauttimaan Herrankukkaron suosittua saariston
savu-ja loimukalakeittoa sekä itse leivottua saaristolaisleipää ja tyrnivoita.
Maukkaan saaristolaislounaan jälkeen jaksaa reippain mielin jatkaa kokousta ja siinä lomassa nautitaan
kahvia ja makeapalaa.
Seuraavaksi siirrytään Herrankukkaron
kalaisännän valtakuntaan, jossa savustusuunien ja nuotioiden äärellä selviää esimerkiksi miten savustetaan, halstrataan ja loimutetaan. Pienemmissä ryhmissä osallistujat voivat itse osallistua toimiin. Suuremmissa ryhmissä osa pääsee tositoimiin loppujen seuratessa tarkasti vierestä.
Tilaisuus kruunataan Herrankukkaron klassikolla,
Koivuniemen Jannen saaristolaispöydällä. Runsaasta seisovasta pöydästä löytyy myös ryhmän itsesavustamat kalat sekä muita herkkuja vaativampaankin makuun. Ilta jatkuu halutessa yön pikkutunneille asti, jonka jälkeen siirrytään kotimatkalle tai majoitutaan Herrankukkaron nostalgisiin majoituskohteisiin (lisämaksusta).
Hinnat osallistujamäärän mukaan:
10 hlö: 189 €/hlö |
20 hlö: 171 €/hlö |
40 hlö: 163 €/hlö
Hinnat vaihtelevat hieman sesongin mukaan.
Kaikki hinnat alv. 0%
Kokouspaketin voit valita myös vaihtoehtoisella aktiviteetilla. Allaolevat aktiviteetit sopivat hyvin teemaan. Aktiviteetin vaihto ei vaikuta hintaan.
Kalaisännän opissa
Eli miten savustan, kylmäsavustan, halstraan ja loimutan kalaa.
Mitä teen kun saan käteeni kokonaisen kalan? Tämän kurssin jälkeen tiedät mitä tehdä. Herrankukkaron kalaisännän valtakunnassa savustusuunien ja nuotioiden äärellä selviää esimerkiksi miten savustetaan, halstrataan ja loimutetaan. Pienemmissä ryhmissä osallistujat voivat itse osallistua toimiin. Suuremmissa ryhmissä osa pääsee tositoimiin loppujen seuratessa tarkasti vierestä. Maistelut aktiviteetin aikana kuuluvat asiaan!
Kalamiehen iltahuuto
Naapurisaaren erakkokalastajan vierailu kalastajakylässämme.
Pyydystenkokemisen jälkeen kalastaja saapuu rantaamme. Hän kertoo perinneammattinsa historiasta ja nykyisyydestä. Osallistujille hän pitää tiiviin kalankäsittelykurssin ja aloittaa kalojen valmistamisen perinteisillä menetelmillä rantalaitureilla. Saamme alkumaistiaiset, jossa on mukana myös monelle tuntemattomia meren herkkuja. Myöhemmin illallisella on tarjolla lisää kalaisäntämme valmistamia tuotteita. Vieraat saavat mukaansa myös Herrankukkaron vanhanisännän perinnereseptejä sisältävän Kalahullun päiväkirjan.
Kesto: n. 2 h, avoveden aikaan
Perinnekalastajan saalisvesillä
Kalastajan opissa!
Perinteisillä rysäveneillä kalastajakylämme laiturista Airiston selälle paikallisen kalastajan vieraaksi. Näemme kalastajan perinteisten pyydysten kokemista ja kuulemme tarinoita hänen ammattinsa haasteista ja taustoista. Mukaan saamme villikalasaalista, jonka kalaisäntämme valmistavat savustaen ja loimuttaen illallispöytäämme. Kotilukemiseksi Kalahullun päiväkirja kalaresepteistä.
Kesto: 2 h, avoveden aikaan, max 60 hlö
Kertomuksia kotimaisista villikaloista
Kotimaiset kalat tutuksi!
Kalastaja, kokki, tuotekehittelijä ja kirjailija Janne ”kalatalousministeri” Rautio kertoo suomalaisen luonnon villikalan tarinan. Suomalaisen kalakannan esittelyn, käyttömahdollisuudet ja erikoisuudet. Verbaalisesti kertoen ja videoilla ryydittäen. Mukaansa osallistujat saavat kirjallisen materiaalin luennosta sekä Pentti-Oskari Kankaan Kalahullun päiväkirjan kalaresepteineen.
Kesto: n. 1,5 h, ympärivuotinen