Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon
Villiä ja läheltä - Ruokamatka tarinoiden saaristoon
Ohjelma sisältää:
- Tervetuliaismaljana saaristolainen ”tervaplörö”
- Tarinatuokio Suomen saariston ruokahistoriasta vuosituhansien saatossa.
- ”Kaikki villikalalasta” Villikalan käsittely ja valmistuskurssi.
- Villiruokanyytin rakentaminen lähiruoasta ja perinteisen nuotiovalmistuksen aloittaminen
- Kävelykierros kalastajatilan tiluksilla. Tutustuminen mallassavusaunan käyttöön, kurkkaus Mummonmökin kiviperustassa sijainneeseen isoon pirtukätköön aitojen tarinoiden saattamana, patikointi läheisille ryssänuuneille 1700-luvun venäläissotilaiden leivinuuneihin.
- Rantanuotiolla valmistuneiden villiruokanyyttien nauttiminen.
- Kotiintulijaisiksi reseptivihkoset villikalan valmistuksesta ja saariston tarinoista. Kainaloon myös itse leivottu Saaristoleipä.
Hinta
Ohjelma voidaan toteuttaa myös kokopäivätoimisena, jolloin tilaisuuteen lisätään lisähinnasta:
VAIHTOEHTO 1 (avoveden aikaan)
Rysäveneretki saarten syliin, tutustuminen Röölän kalastajakylän Dikseli sillimuseoon, vierailu Brinkhall Sparkling viinitehtaassa sekä patikointi Nimettömän saaren huipulle, jossa tarinoidaan ison luolan toiminnasta pirtukätkönä ja kurkataan saaristosissi Tapani Löfvingin piiloluolaan.
Villiruokainen päivä sisältää nuotiolounaan lisäksi iltapäivän tikkukala ja –pullanautiskelun avotulen äärellä. Illallisena nautitaan Koivuniemen Jannen yli 30 lajin lähiruokapainotteinen villiruokaillallinen, jossa merkittävän osana kalastajaisännän savustamat, halstraamat ja loimuttamat villikalat.
Ilta kruunataan maailman suurimman maasavusaunan lempeillä löylyillä sekä Kaislikkokylpylän hellivillä lämminvesialtailla.
VAIHTOEHTO 2
Kalanpyydysten kokeminen. Omalta vesialueelta rannan edustalta koemme edellisenä iltana lasketut pyydykset. Verkkoja, pitkäsiimaa ja katiskaa. Heittouistelu rannasta on myös jännittävää puuhaa. Mato-onkiminen on monelle uusi, monelle riemukas lapsuuden kokemus. Talvella koetaan verkot jään alta, kalastetaan hauenkoukuilla ja pilkitään avannosta. Virtaavan salmen Ahti suo anteinaan vaihtelevasti villikalan parhaimmistoa. Ahvenia, lahnoja, suutareita, norsseja, silakoita, haukia ja paljon muuta.
Päivän saaliit valmistetaan yhdessä ja nautitaan illallisella, Koivuniemen Jannen saaristolaispöydässä. Tilaisuuden päättää löylyt maasavusaunan lauteilla sekä rentoutuminen Kaislikkokylpylän lämminvesialtaissa.
VAIHTOEHTO 3
Villiä ja lähellä pakettiohjelmaan voidaan lisätä myös muita luontoruokaan perustuvia ohjelmia. Villiyrttiretki, sieniretki, marjaretki, erilaiset kalastusretket mm. kuhan yöuistelu, silakan pilkkiminen, ison kalan uisteluretket ym. Retkiin on myös yhdistettävissä aiheen mukainen ruoan valmistuskurssi.
Muita suosikkeja
Virkistävä viikonloppu
Päivä
Rysäveneretki saarten syliin, tutustuminen Röölän kalastajakylän Dikseli sillimuseoon, vierailu Brinkhall Sparkling viinitehtaassa sekä patikointi Nimettömän saaren huipulle, jossa tarinoidaan ison luolan toiminnasta pirtukätkönä ja kurkataan saaristosissi Tapani Löfvingin piiloluolaan.
Villiruokainen päivä sisältää nuotiolounaan lisäksi iltapäivän tikkukala ja –pullanautiskelun avotulen äärellä. Illallisena nautitaan Koivuniemen Jannen yli 30 lajin lähiruokapainotteinen villiruokaillallinen, jossa merkittävän osana kalastajaisännän savustamat, halstraamat ja loimuttamat villikalat.
Ilta kruunataan maailman suurimman maasavusaunan lempeillä löylyillä sekä Kaislikkokylpylän hellivillä lämminvesialtailla.
Päivä
- Aamiainen saariston tapaan
- Herrankukkaron polku
- Oma tila ryhmän käyttöön
- Lounas Herrankukkaron emännän tapaan
- Rysäveneretki pirtukuninkaan kätköluolille
- Koivuniemen Jannen saaristolaispöytä
- Illanviettoa omassa tilassa
- Majoitus
Hinta
Hinnat osallistujamäärän mukaan:
10 hlö: 426 €/hlö* |
20 hlö: 394 €/hlö |
40 hlö: 364 €/hlö
*10 hlön hinta laskettu pienemmällä Kyläsavusaunalla
- Majoitus & aamiainen: +56,50 €/hlö alv. 0%
Kaikki hinnat alv. 0%